شکلات غم کاکائو یک محصول نقدی حیاتی برای کشاورزان غرب آفریقا است، که بسیاری از آنها چند زمین دارند و نمی توانند شکلات بخرند را بسازند.
اما تولید این کارخانه به مشکلات اجتماعی در آنجا دامن می زند.
کشاورزان کاکائو معمولا جنگل های استوایی را برای کاشت درختان جدید کاکائو به جای استفاده مجدد از همان زمین پاک می کنند.
این عمل باعث جنگل زدایی ویژه در غرب آفریقا، در ساحل عاج شده است تخمین می زنند که 70 درصد از جنگل زدایی غیرقانونی این کشور مربوط به کشاورزی کاکائو است.
کشاورزان کاکائو در غرب کشورهای مختلف از کار کودکان برای کمک به تولید شکلات هوبی کوچک و حمل دانه های کاکائو استفاده می کنند.
در طول فصل رشد 2013-2014، حدود 2 میلیون کودک در سراسر غنا و ساحل عاج برای استفاده از موارد خطرناک مورد استفاده قرار می گیرند.
با وجود چالش های صنعت کاکائو، امیدی وجود دارد کارشناسان تعدادی از تکنیکهای کشاورزی را شناسایی کردهاند که میتواند بهرهوری مزارع کاکائو موجود را افزایش داده و نیاز به پاکسازی جنگلهای بیشتر را کاهش دهد.
علاوه بر این، شرکت آب نبات Mars نقشهبرداری از ژنوم کاکائو را انجام داده است که منجر به درختانی میشود که سه تا چهار برابر بیشتر از گونههایی که اغلب در غرب آفریقا استفاده میشوند، پربارتر هستند آنها همچنین می توانند در برابر آب و هوا مقاوم تر باشند.
WWF با بزرگترین شرکت های شکلات سازی جهان برای بهبود تولید کاکائو همکاری می کند یکی از آنها، Barry Callebaut، 22 درصد از شکلات را در سراسر جهان پردازش می کند.
در نوامبر 2016، این شرکت از شکلات Forever، مجموعهای از اهداف پایداری برای سال 2025 رونمایی کرد.
کاشت مجدد 2.5 میلیون هکتار کاکائو در مزارع موجود کاکائو؛ استفاده از مواد اولیه 100٪ پایدار در همه محصولات؛ و رهایی 500000 تولیدکننده از فقر است.